Do letošního, druhého ročníku této soutěže se přihlásilo devět týmů. Osm družstev bylo nasazeno do dvou závodů nazvaných Finále A a Finále B. Vítězové obou závodů spolu s Německem, které pořádá Superfi nále mají místo ve finále jisté, posledním účastníkem bude bodově lepší z druhého místa obou semifinálových závodů. Každý tým může v souladu s pravidly postavit ve své sestavě jednoho jezdce, účastníka seriálu Grand Prix. Na pozici rezervního jezdce každého týmu, může být jako pátý pouze jezdec juniorského věku, tedy maximálně jednadvacetiletý závodník.

Každý jezdec může od páté jízdy závodu, pokud jeho tým prohrává o více jak šest bodů, absolvovat jednu jízdu navíc za týmového kolegu. V této soutěži neplatí pravidlo „Joker“, tedy neudělují se žádné dvojnásobné body za pořadí. V závěrečných čtyřech jízdách nastupují nejprve jezdci s nejnižším bodovým ziskem v týmu až po nejlepší jezdce v závěrečné jízdě. V případě kdy mají jezdci v družstvu shodný počet bodů, rozhodne o jejich nasazení manažer. Také závod v Gdaňsku, který se uskuteční souběžně s tímto pardubickým, přivádí na start další skvělé jezdce.

Pojďme se podívat na jejich sestavy:

Superfinálový závod, jak už bylo řečeno, se uskuteční v severním Německu na stadionu ve Stralsundu. Ten určí medailisty historicky druhého evropského šampionátu družstev.

 

European Team Speedway Championship Final B
( 🇨🇿 Pardubice 15.04. 2023 )
Mistrovství Evropy družstev