Bylo to velmi lákavé, odjet na den přesně po devadesáti letech závod o Zlatou přilbu. Těžké bylo rozhodování, zda pořádat sedmdesátý první ročník závodu poslední zářijovou neděli nebo posunout se o jeden týden do října. Nakonec rozhodlo několik argumentů. Tím prvním je možnost pro start Václava Milíka, hrdina posledních dvou ročníků a miláček pardubického publika je členem elitního polského klubu a vzhledem k tomu, že většinou se extraligové play-off nejlepší ligy světa nejede v říjnu, je to jasný argument, Velmi rádi bychom na startu viděli i naše specialisty z dlouhé dráhy. Ani mistrovství světa v této disciplíně se nejezdí v říjnu a pardubičtí pořadatelé by neradi jeli bez další pardubické hvězdy Hynka Štichauera, samozřejmě na start by mohl i Josef Franc.

Rozhodnutí padlo, teď budeme čekat na to, zda se 3. listopadu objeví u našeho závodu ještě závod mistrovství světa. Samozřejmě máme zájem připravit našim divákům to co v posledních letech – třídenní závod a je o tom jednáno. Definitivum padne 3. – 4. listopadu v Helsinkách, po jednání CCP FIM.

Zlatá přilba svůj termín zná. Předprodej vstupenek bude zahájen 4. prosince a předpokládá se, že předvánoční prodej bude za výhodnějších podmínek než předprodej v novém roce.

ZLATÁ PŘILBA 2019 se pojede 6. října