(🇨🇿 Pardubice 22.04. 2020)

Na jednu stranu radost z toho, že ve Svítkově byly poprvé v akci plochodrážní motory, na druhou stranu smutek , že jsme nemohli pustit do ochozů diváky. Velmi se omlouváme, ale věříme že brzy i to bude možné.

Šest elitních plochodrážníků Václav Milík, Josef Franc, Hynek Štichauer, Jan Kvěch, Petr Chlupáč a Daniel Šilhán využilo té možnosti, že ministerstvo zdravotnictví umožnilo, aby při splnění všech zdravotních podmínek měli profesionální sportovci měli možnost sportovní příprav. Trénink proběhl pod společným dohledem manažera reprezentace Filipa Šitery, trenérů pražského Olympu Tomáše Topinky a domácího Lubomíra Vozára, který celému tréninku velel. I vzhledem k odpovědnému přístupu a spolupráci všech zúčastněných se podařilo uspořádat tuto přípravu za minimálního počtu osob. Každý jezdec měl k dispozici pouze jednoho mechanika a jinak už byly přítomni pouze zdravotníci a nezbytný technický personál. Jezdci ukazovali, že na sezónu jsou připraveni jak technicky, tak i fyzicky. Pouze proměnit přípravu v závodní činnost. Snad i toho se dočkáme, i když zatím ani květen zřejmě závodní příležitosti nenabídne.

Ve druhé části odpoledne už v rámci omezenější přípravy dostali prostor domácí matador Jaroslav Petrák spolu s jedním z té mladé nastupující pardubické generace Janem Jeníčkem.

Příští trénink se uskuteční opět ve středu. Zatím opět bez diváků. Pokud by se něco změnilo rádi budeme informovat.

 

( Zdroj: Petr Moravec, Foto: Petr Makušev, Video: Jiří Zíta )

První příprava na dráze